Ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Sól kuchenna (NaCl), tak często przez nas dodawana do wszelkich potraw, jest obwiniana głównie za podnoszenie ciśnienia krwi. Jak już wiemy, nie jest ...
Nie wszystkie środki wspomagające naszą formę są godne uwagi. Tak właściwie to niewiele z nich działa i w niewiele warto inwestować. Te, które mogą ci...
Wokół niedoczynności tarczycy krąży wiele żywieniowych mitów, które nie mają poparcia w dowodach naukowych i zazwyczaj opierają się na eliminacyjnym ...
Szacuje się, że na cukrzycę typu II choruje do 8% populacji świata, a stan przedcukrzycowy dotyka 15-20% społeczeństwa państw rozwiniętych. Dlatego po...
Rybki zasługują na wyjątkową uwagę ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych EPA i DHA. Są to tłuszcze, których nasz organizm nie wytworzy sa...
Literatura dostępna na temat omawianego adaptogenu jest ograniczona. Badania nie są liczne i nie zawsze są najwyższej jakości, choć trafiają się i tak...
Zaburzenia cyklu menstruacyjnego są częstym zjawiskiem zarówno wśród sportsmenek jak i amatorek zdrowego stylu życia. Nieadekwatnie niska ilość dostar...
Witaminę D3 zaliczamy do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Za wiele się ich nie rozpuszcza, ponieważ aż 90% osób w Polsce ma niedobór tej wi...
Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów. Pije się ją na całym świecie. W konsekwencji powstało wiele mitów na jej temat. Te najbardziej sztanda...